de Ripse Paardendagen
  • Home
    • Adres & Route
    • Sponsor worden
  • Programma
    • Zaterdag 3 juni 2023
    • Zondag 4 juni 2023
  • Inschrijven activiteiten
    • Pubquiz
    • Swingo
    • Kür op muziek
    • Outdoor oefencross
  • (Gratis) activiteiten
  • Vrijwilligers
Volledige programma volgt binnenkort, aangekondigde demonstraties zie je hier onder elkaar! 
​

Zondag 4 juni 2023

Werken met honden / Honden training

Wij zijn leden van de Phdc Hoofddorp en aan ons is gevraagd om een demo te geven over het opleiden van gebruikshonden die getraind worden voor het werken bij politie, leger en particulieren beveiligingsbedrijven. De honden leren van jongs af aan àppel, speuren, voorwerp bewaken, het tot staan brengen van een verdachte en natuurlijk het beschermen van zijn of haar geleider . Dit doen wij met veel enthousiasme en inzet. Graag willen wij onze passie uitdragen en laten zien wat de verschillende disciplines inhouden. Tijdens deze demo zijn er honden die in het speur en het surveillancehonden programma getraind worden. Voor diegene die het pakwerk eens wil ervaren is er ook een gecertificeerde politiehond die graag aan het werk gaat om jou te laten ervaren hoe het is om gebeten te worden. Uiteraard krijg je een volledig beschermend pak aan en begeleiding van onze ervaren trainers. We zien jullie graag op zondag 4 juni tijdens de Ripse Paarden dagen.


Demo Horseboarden

We hebben ze weer weten te strikken; het Horseboarding Showteam! 
Inmiddels rijden ze op grote internationale shows in binnen- en buitenland (België, Frankrijk en Duitsland) maar speciaal voor ons komen ze toch ook naar het schitterende Rijpwetering! Want de Ripse Paardendagen willen ze natuurlijk niet missen!
Wat gaan we te zien krijgen? De sport Horseboarden; met een groot skateboard op luchtbanden hangen de boarders achter paard en ruiter. Zij zullen de basis van het boarden laten zien, maar ook gave trucs zoals schansspringen en wie weet trotseren ze ook de sloot met hun wakeboards weer eens (publiek voorin: neem uw duikbril mee!) 

En speciaal voor de vaders, de vriendjes, de broers of iedereen die eigenlijk niets heeft met de paardensport, maar het wél wat lijkt om er op een veilige afstand achter te hangen: We laten het enkele mannen zelf proberen! Ze zullen de uitrusting van onze boarders dragen en die zijn afgestemd op mannen, vandaar. Dus een extra reden om die mannen mee te nemen voor een colaatje, een biertje en een potentieel levensgevaarlijke activiteit 😆😆(okee okee we zullen zeggen dat ze het rustig aan moeten doen) Aanmelden kan een uur voor de demo in de tent

Demo Mennen
​

Mijn naam is Anouk de Haas ik ben 22 jaar en ik rijd 2 span pony. Ik ben 7 jaar geleden begonnen met mennen. 
Ik vind de samengestelde wedstrijden in de zomer het leukste, dat zijn meerdaagse wedstrijden waar je 3 onderdelen moet laten zien.
Ik ben sinds eind 2021 opgenomen in het perspectieven team dat is het talenten plan onder het mennen. In 2021 ben ik op het jeugd EK geweest in Frankrijk waar ik uit kwam in de rubriek Young Drivers en behaalde ik goud. Het jaar er op in 2022 zijn we afgereisd naar hongarije wederom voor het jeugd EK, hier behaalde we brons in de rubriek U25. En twee weken later in Tilburg behaalden we goud op het NK in de klasse M.

Demo Carrousel

Carrousel rijden is het in teamverband rijden met 12 of 16 paarden. De combinaties voeren daarbij zo synchroon mogelijk figuren uit ondersteund door muziek. Er rijden mensen op manege paarden en op eigen paarden mee. Voor deze uitvoering hebben wij vanaf oktober totaal 9 keer getraind op de 3e zondag van de maand met verschillende combinaties en posities.

De historie van het carrouselrijden in Europa gaat terug tot de middeleeuwse riddertoernooien. Later was het carrousselrijden vooral een militaire oefening. In Nederland werd carrouselrijden hoofdzakelijk gedaan als training en ter versterking van de discipline.

Carrousel-rijden is een onderdeel van de paardendressuur

Als kuddedier werkt een paard graag samen. Verder is het van belang, dat ieder paard veel vertrouwen heeft in de ruiter. Van nature zal een kuddedier met plezier achter een soortgenoot aanlopen – bij carrouselrijden wordt dat patroon telkens doorbroken. Soms moet een paard voorop, dan weer achteraan, dan weer in een tweetal, dan weer iets anders. Als het paard zijn berijder als een goede vriend ervaart, die bovendien gezag heeft kan het dier zonder problemen leren, dat hij een hoger in rang staand paard kan passeren zonder een trap of een beet te krijgen.

Een typisch militaire manoeuvre is het 'doorlaten' – vroeger was dat aanvallen in open formatie. Voor toeschouwers een prachtige manoeuvre: de twee ruitergroepen die als het ware door elkaar heen lopen. In de lichaamstaal van het paard is het in principe een uitdaging: "ik kom bijna recht op je af – wie van ons gaat er opzij?" Begrip, geduld en beginnen met ruime afstanden is noodzakelijk voor het oefenen van deze voor een kuddedier ongewone exercitie. Is een paard er eenmaal aan gewend dan zal het minder stress ervaren.

Zit Clinic (Mariëtte en Suzanne)

Demo Working Equitation

Demo Horse Agility

Demo Voltige

Demo Kür op Muziek

Powered by Create your own unique website with customizable templates.